Вплив організаційної культури на ефективність системи менеджменту (на прикладі туристичного підприємства "Грінвіч Тур") - Мельничук, Наталія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню впливу організаційної культури на ефективність системи менеджменту в умовах функціонування туристичного підприємства. Об’єктом дослідження виступає туристичне підприємство «Грінвіч Тур», яке обрано як приклад для оцінки практичного значення організаційної культури в забезпеченні стабільного розвитку та конкурентоспроможності на ринку. Здійснено діагностику наявної культури в межах підприємства, виявлено її сильні та слабкі сторони, а також запропоновано заходи з оптимізації внутрішнього середовища через розвиток лідерства, покращення комунікації та формування ціннісно-орієнтованої моделі управління. Отримані результати мають практичну цінність для туристичних компаній, зацікавлених у побудові ефективної управлінської системи на засадах сталих організаційних цінностей та колективної мотивації.
The Impact of Organizational Culture on the Effectiveness of the Management System (on the example of the Tourism Enterprise "Greenwich Tour"
Keywords: організаційна культура, ефективність менеджменту, туристичне підприємство, внутрішнє середовище, управлінські процеси, корпоративні цінності.