ОСОБЛИВОСТІ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Бирка, Валерія Леонідівна (My University, 2021)
Серед глобальних проблем сучасності виділяється проблема збереження людини як біосоціальної структури. Одним з можливих способів вирішення даної проблеми є збереження здоров'я школярів. Ідея збереження, здоров'я школярів є не просто відображенням екологічної ситуації. Вона випливає з розуміння того, що тільки психологічно здорова людина здатна адекватно реагувати на навколишнє, співчувати оточуючим і надавати їм психологічну підтримку, тобто творити життя, гідну людини. Проблемами психічного здоров’я учнів початкової школи займалися багато вітчизняних і зарубіжних авторів, зокрема В. Бехтерев, Н.І. Борисова, О. Васильєв, Л. Н.К. Добролюбова Виготський, О. Кочерга, О. Леонтьев, К. Платонов С. Рубінштейн, І. Сікорський. Велику увагу збереженню психічного здоров’я молодших школярів приділяли: Ганс Айзенк, Біне Альфред, Лоренс Кольберг, Жан Піаже.