Проблеми розвитку та територіальне планування рекреаційної сфери Берегометської ТГ Чернівецької області - Григоряк, Вероніка Вікторівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні основи дослідження територіального планування та рекреаційної сфери, висвітлено роль рекреаційної сфери у територіальному розвитку. Проаналізовано природно-рекреаційний потенціал Берегометської ТГ, що є основою для розвитку рекреаційної діяльності. Досліджено сучасний стан розвитку рекреаційної сфери громади та виявлено ключові проблеми, що перешкоджають її ефективному функціонуванню та подальшому розвитку. Розроблено рекомендації щодо забезпечення сталого розвитку рекреаційної сфери громади.
Problems of Development and Spatial Planning of the Recreational Sector in the Berehomet Territorial Community, Chernivtsi Region
Keywords: рекреаційна сфера; територіальне планування; Берегометська ТГ; Чернівецька область; природно-рекреаційний потенціал; сталий розвиток