Кліматичні умови та гідрологічний режим басейну Верхнього Пруту - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla (Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, 2010)
Кліматичні умови та гідрологічний режим в басейні Верхнього Пруту характеризуються специфічними регіональними особливостями, зумовленими орографічними умовами даної території. Різкі коливання водності річок досліджуваного басейну зумовлюють складність їх гідрологічного режиму та нерівномірний розподіл протягом року. Внутрірічний розподіл стоку в досліджуваному басейні відрізняється для багатоводних і маловодних періодів коливань водності.
Keywords: кліматичні умови; гідрологічний режим; річний стік; орографічні умови; басейн Верхнього Пруту