Суспільно-географічний аспект формування загальноосвітньої складової інтелектуального потенціалу Чернівецької області - Єленюк, Богдана Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі проведено аналіз формування інтелектуального потенціалу Чернівецької області. Автор вивчив передумови, що сприяють формування інтелектуального потенціалу. Окрему увагу приділено результативності навчання учнів у закладах середньої освіти області, та ролі учнівської наукової активності на предметних олімпіадах та участі у діяльності Малої академії наук України.
Social-geographical aspect of the formation of the general educational component of the intellectual potential of the Chernivtsi region
Keywords: інтелектуальний потенціал; заклади освіти; здобувачі освіти; освітні послуги