КОМП’ЮТЕРНІ ІГРИ ЯК ВИД ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА - Чєпєлєва, Анна Володимирівна (My University, 2023)
Актуальність теми обумовлена тим, що комп’ютерні ігри майже не вивчалися з культурологічної точки зору, хоча цей феномен є одним з найбільш дискусійних у сучасному мистецтві. Мета роботи ‒ розгляд форм та особливостей відеоігор як однієї з форм цифрового мистецтва зі врахуванням їх художньо-виразних засобів і взаємодії з різними видами мистецтва. Завдання дослідження: - виявити специфіку комп’ютерних ігор як нової культурної форми; - систематизувати різні типи класифікацій відеоігор і створити власну; - прослідкувати основні етапи еволюції електронних ігор; - дослідити шляхи взаємовпливів комп’ютерних ігор та інших форм мистецтва; - проаналізувати особливості використання культурологічного контенту у комп’ютерних іграх.
Keywords: відеоігри, цифрове мистецтво, культурна форма, художні особливості.