Правові аспекти формування громадських рад - Krainii, Pavlo; Dragomeretska, Diana (My University, 2021)
Ефективна взаємодія держави і громадянського суспільства є однією з найважливіших передумов розвитку демократії. Загалом, взаємовідносини громадянського суспільства і державної влади є визначальним фактором у забезпеченні демократичного розвитку країни, як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави. На сьогоднішній день в Україні існує така інституціалізована форма владно-громадської взаємодії, як громадські ради, які створюються та діють при органах публічної влади. Вони виконують важливі соціальні функції, забезпечують ефективність та прозорість роботи державних органів влади, залучають громадськість до взаємодії з органами виконавчої влади, чим ще сприяють становлення демократичних інститутів участі громадськості в приватному та публічному житті.
Keywords: громадські ради; громадянське суспільство; інститути громадянського суспільства