Нелокальна за часом задача для одного класу псевдодиференціальних рівнянь з гладкими символами - Городецький, Василь Васильович; Колісник, Руслана Степанівна; Мартинюк, Ольга Василівна (My University, 2021)
Доведено коректну розв'язністьнелокальної за часом задачі для псевдодиференціальних рівнянь, символами яких є гладкі функції-мультиплікатори у певних просторах типу S, при цьому початкова функція є елементом простору узагальнених функцій типу ультрарозподілів. Встановлено, що розв'язок такої задачі стабілізується до нуля у слабкому сенсі при t → +∞.
The non-local time problem for one class of pseudodi erential equations with smooth symbols
Keywords: нелокальна задача,псевдодиференціальні оператори,коректна розв'язність, стабілізація розв'язку, перетворення Фур'є узагальненої функції