Формування підприємницької компетентності молодших школярів - Мацьопа, Оксана Дмитрівна (Чернівецький нац. ун-т імені Юрія Федьковича, 2024)
У дослідженні розглядається питання формування підприємницької компетентності у молодших школярів як важливого аспекту сучасної системи освіти. У першому розділі здійснено аналіз підходів до трактування підприємницької компетентності, її структури та значення у контексті початкової освіти; акцентується увага на необхідності інтеграції підприємницьких знань у навчальні програми початкової школи. У другому розділі представлені результати констатувального експерименту, який виявив рівень сформованості підприємницьких навичок серед молодших школярів, визначено основні компоненти, що впливають на цей процес; а також запропоновано методичний інструментарій для розвитку підприємливості в учнів, включаючи проектну діяльність, ділові ігри та інтерактивні форми навчання.
Keywords: підприємництво; підприємницька компетентність; принципи; компоненти підприємливості