Література і мистецтво на сторінках газети "Буковина" (1890-1892 рр.) - Реус, Анна Іванівна (My University, 2021)
Дипломне дослідження присвячене висвітленню ролі чернівецької газети «Буковина» у популяризації української літератури (поезії, прози), літературнокритичних, мистецьких матеріалів, публіцистики, опублікованих на шпальтах часопису в 1892–1893 роках. Увага акцентована на тематику, проблематику, ідейне спрямування творів. Визначено роль «Буковини», як першого народовського видання в краї, яке через оприлюднені матеріали сприяло соборності українських земель і водночас консолідації національного письменства в умовах роз’єднаності та бездержавності.
Keywords: «Буковина», газета, поезія, проза, публіцистика, літературна дискусія.