Розробка та просування пропозицій пізнавального туризму в Хорватії - Коваль, Валентин Ігорович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
В роботі розкрито теоретичні основи пізнавального туризму та особливості розробки пізнавальних турів. Проаналізовано туристичні ресурси Хорватії, екскурсійні об’єкти та існуючі туристичні пропозиції. Розроблено пізнавальний тур «Казка про море, гори та історію» з визначенням маршруту, програми, технологічної карти, калькуляції вартості та заходів просування. З’ясовано, що Хорватія має значний потенціал для створення конкурентоспроможного пізнавального туру для українського туристичного ринку.
Keywords: Пізнавальний туризм, пізнавальний тур, Хорватія, Далмація, туристичний маршрут, екскурсійні об’єкти, просування туру, туристичний продукт.