Доцільність адміністративної відповідальності як константа забезпечення сталого розвитку національного правопорядку. - Vdovichen, Vitalii (Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна (ЗапоріжжяЛьвів-Одеса-Ужгород-Харків-Чернівці, 27 жовтня 2023 року)., 2023)
в ракурсі забезпечення сталого розвитку національного правопорядку константа доцільності адміністративної відповідальності демонструє останню як правовий наслідок неприйнятної форми поведінки осіб, неприйнятної форми реалізації їхніх прав та неналежного здійснення обов’язків у соціумі і забезпечує варіативність застосування заходів впливу або ж адміністративних стягнень до осіб-правопорушників. Варто зауважити, що «доцільність» забезпечується самою природою санкцій охоронних норм – вони мають відносно визначений та/або альтернативний характер. І, звичайно, що будь-яке адміністративне правопорушення по своїй правовій природі має тягти реакцію з боку держави в особі уповноважених органів. Ця реакція виражається в невідворотності покарання правопорушника і у відновленні порушених суспільних відносин.