Особливості професійного вигорання вчителів під час дистанційного навчання - Місько, Христина (My University, 2022)
Професійне або емоційне вигорання є феноменом сучасності, як наслідок активності у професійній діяльності, зростання інформаційних, комунікаційних, емоційних навантажень при дефіциті рухової активності і порушення гармонійного способу життя сучасної людини. Одним із суттєвих проявів професійної деформації педагогів є синдром емоційного вигорання. Синдром вигорання являє собою процес поступової втрати емоційної, когнітивної і фізичної енергії, що проявляється у симптомах емоційного, розумового виснаження, фізичної втоми, особистісного відсторонення і зниження задоволення від виконуваної роботи. Він розглядається як результат невдало вирішеного стресу на робочому місці. В магістерській роботі розглядаються діагностичні критерії і методи профілактики синдрому, які є вкрай важливими для представників усіх професій, особливо тих, що входять до групи ризику.
Keywords: професійне вигорання; дистанційне навчання; стрес на робочому місці; емоційне вигорання освітян