Синтаксичні особливості вербалізації концепту “АЛЬТРУЇЗМ” (на матеріалі німецької мови). - Бухінська, Тетяна Вікторівна; Черська, Жанна Борисівна (Науковий вісник міжнародного гуманітарного університету. Серія: «Філологія»., 2023)
Стаття присвячена вивченню синтаксичних особливостей вербалізації концепту “АЛЬТРУЇЗМ”. Матеріалом для аналізу слугували біблійні тексти Нового завіту німецькою мовою. У процесі дослідження німецькомовних текстів виявлено різночастинномовні компоненти вербалізації концепту, які використовуються у різних синтаксичних конструкціях, загальною кількістю 2937 речень. Ключовими компонентами вербалізації стали іменники Liebe (Nächstenliebe), Barmherzigkeit, Barmherzige, прикметники sanfmütig, sanf (nützlich), дієслова lieben, sich verleugnen. Різні синтаксичні конструкції проаналізовано із метою цілісного прояву і розуміння “АЛЬТРУЇЗМУ” у німецькомовній картині світу.
Keywords: концепт, засоби вербалізації, розмір речення, тип речення, статистичні методи