Становлення бібліотечної мережі та початок підготовки бібліотечних кадрів в Чернівецькій області (друга половина 40-х років ХХ століття). - Шилюк, Олег (My University, 2011)
Публікація присвячена питанням підготовки бібліотечних кадрів у зв ‘язку з формуванням бібліотечної мережі після приходу радянської влади на Північну Буковину в 1940 році. Проаналізовано навчальні плани бібліотечного відділення Чернівецького політико-просвітницького технікуму за 1945—1949 pp.