Застосування здоров’язберігаючих освітніх технологій в Новій українській школі - Бигар, Ганна; Чуньківська, Іванна (Чернівецький національний університет, 2021)
В статті йде мова про те, що найбільше навантаження дитина відчуває на уроках. Від того, як відбувається навчання, істотно залежить і стан здоров’я дітей. Загальновідомо, що саме труднощі у навчанні часто є головними причинами психологічного дискомфорту, підвищення рівня тривожності дітей, що призводять до зниження адаптивних можливостей організму, а, отже, зниження якості здоров’я. Тому здоров’я дітей віднесено до пріоритетних напрямів соціальної політики в галузі освіти.
Keywords: здоров‘язбережувальні технології, здоров‘я, Нова українська школа