ПРИБУТКОВІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ: РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ - Гаватюк, Людмила Станіславівна; Дармограй, Н.В.; Хімійчук, Г.М. (Молодий вчений, 2016)
В статті розкривається економічна сутність, роль і значення прибутковості для ефективності діяльності підприємств. Виявлено основні тенденції прибутковості сучасних підприємств України протягом 2011-2015 років. Проаналізовано фінансові результати в загальному по регіонах України. Розглянуто ряд факторів, які впливають на прибуток підприємства та заходи, які можуть бути використані для подаль шого зростання прибутковості в умовах діючої економічної кризи.
Keywords: прибуток підприємства, собівартість продукції, обсяг виробництва та обсяг реалізації продукції, ціна продукції, якість продукції, рентабельність.