Розвиток орфоепічних навичок молодших школярів в умовах полікультурного середовища - Топор, Тетяна Дмитрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто процес формування орфоепічних навичок молодших школярів у полікультурному середовищі, зокрема для румуномовних учнів. Визначено основні принципи та методи, спрямовані на подолання мовної інтерференції рідної мови в українському мовленнєвому просторі. Описано комплекс вправ, що включає артикуляційні, фонематичні, інтонаційно-ритмічні та ігрові методи, які сприяють засвоєнню орфоепічних норм та розвитку комунікативної компетентності учнів. Обґрунтовано значення адаптації навчальних матеріалів та використання інтерактивних підходів у навчальному процесі початкової школи
Keywords: мовна інтерференція; комунікативна компетентність; полікультурне середовище; початкова школа; орфоепія