Психологічні аспекти обслуговування туристів у закладах ресторанного господарства (на прикладі кав’ярні «Бакара кава»). - Килимник, Анна Андріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню психологічних аспектів обслуговування туристів у закладах ресторанного господарства. У роботі розглянуто теоретичні засади психології сервісної діяльності, особливості поведінки та потреб туристів як споживачів ресторанних послуг, а також чинники, що впливають на формування позитивного клієнтського досвіду. Проаналізовано роль комунікативних навичок персоналу, емоційного інтелекту, міжкультурної взаємодії та психологічного комфорту гостей у процесі обслуговування. Досліджено вплив якості сервісу на рівень задоволеності туристів, їхню лояльність та наміри щодо повторного відвідування закладу. На основі проведеного аналізу розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення психологічних аспектів обслуговування туристів у закладах ресторанного господарства.
Keywords: Турист, ресторанне господарство, психологія обслуговування, сервіс, клієнтський досвід, емоційний інтелект, комунікація, міжкультурна взаємодія, якість обслуговування, лояльність споживачів.