Збірник практичних завдань та вправ до навчально-методичного комплексу DU 2: частина І: навчально-методичний посібник. - Томнюк, Людмила (My University, 2020)
Навчально-методичний посібник складено у відповідності до навчальної програми курсу „Основна іноземна мова (німецька)“, що призначена для студентів-германістів 2 року навчання. Всі завдання є логічним доповненням матеріалу з навчально-методичного комплексу DU2. Збірник містить вправи на розвиток монологічного, діалогічного, полілогічного мовлення, формування і закріплення граматичних навичок, вивчення і засвоєння нової лексики, переклад з української мови на німецьку. Поряд з цим, авторка особливу увагу присвячує вправам для вироблення вміння формулювати, висловлювати та обґрунтовувати власну думку, встановлювати причинно- наслідкові зв’язки між явищами дійсності. Не менш важливим у професійному становленні майбутніх вчителів і перекладачів є розвиток і формування механізму антиципації.