РОЗВИТОК КООРДИНАЦІЙНИХ ЗДІБНОСТЕЙ ЗАСОБАМИ АКРОБАТИКИ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ЗЗСО НА ПРИКЛАДІ УЧНІВ СЕРЕДНЬОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ - Гречка, Павло (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена проблемі розвитку координаційних здібностей засобами акробатики на уроках фізичної культури учнів середнього шкільного віку. Важливою складовою фізичного розвитку та фізичної підготовленості школярів є рівень розвитку координаційних здібностей. Засоби акробатики є ациклічним, складно-координаційним видом рухової активності, що сприяє не тільки гармонійному та всебічному розвитку, а й є потужним засобом розвитку координаційних здібностей школярів. Використання засобів акробатики на уроках фізичної культури не вимагає використання дороговартісного обладнання, а завдяки доступності, ефективності та емоційності акробатичних вправ та їх використання під час навчально-виховного процесу з фізичної культури найкращим чином вирішуються завдання розвитку координаційних здібностей учнів середнього шкільного віку.
Keywords: засоби акробатики, учні середнього шкільного віку, розвиток координаційних здібностей, урок фізичної культури.