НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВІ ЗАНЯТТЯ З ПОПУЛЯЦІЙНОЇ ГЕНЕТИКИ, ЗООЛОГІЇ ТА БДЖІЛЬНИЦТВА - Волков, Роман Анатолійович; Савчук, Галина Георгіївна; Тимочко, Леся Іванівна; Череватов, Олександр Володимирович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
Видання містить опис методів збору і фіксації тварин, їхньої камеральної обробки, правила визначення тварин для зоологічних досліджень; методи збору рослин, оформлення та збереження гербарію для популяційно-генетичних досліджень; лабораторні роботи, тематику індивідуальних науково-дослідницьких робіт та алгоритм їхнього виконання; правила статистичної обробки отриманих даних; перелік фонових і рідкісних видів тварин, поширених на Буковині. Матеріал посібника допоможе студентам глибоко і детально ознайомитись та вивчити фауну безхребетних і хребетних різних біотопів, також розширити, поглибити і закріпити теоретичні знання з курсів «Генетика», «Зоологія», «Бджільництво» та, набути нових практичних вмінь і навичок. Для студентів біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, учителів шкіл, ліцеїв, гімназій, викладачів коледжів.
Keywords: ентомологія; зоологія; бджільництво; генетика популяцій