Сич Олександр. Моя Канадіана - Sych (My University, 2022)
У статті автор розповідає про свою наукову діяльність у царині канадознавства й іммігрантознавства, які були започатковані наприкінці 1970-х рр. у Чернівецькому державному університеті. Предметом наукових розвідок автора стало вивчення ролі іммігрантів різного етнічного походження в заселенні й освоєнні канадського Заходу та соціально-економічному розвитку Канади в цілому впродовж періоду з кінця ХІХ ст. і до початку Другої світової війни. Окреме місце в статті приділено участі автора у міжнародних наукових конференціях, співпраці з Канадським інститутом українських студій і Російською Асоціацією вивчення Канади, зустрічам з відомими канадознавцями.
Keywords: канадознавство, іммігрантознавство, міжнародні конференції.