Поетичний портрет Василя Шкургана та методичні рекомендації щодо його вивчення в ЗЗСО - Семків, Мар’яна Миколаївна (My University, 2022)
У кваліфікаційній роботі розглянуто дослідження, що стосується вивчення життєпису та формування світогляду Василя Шкургана. Опрацьовано поетичну творчість Василя Шкургана на матеріалі двох збірок «Ади жию» (2008), «Кілько того світа» (2011). Виявлено використання образу цвяха у збірці «Кілько того світа». Подано методичні рекомендації щодо вивчення поезії Василя Шкургана у ЗЗСО.
Poetic portrait of Vasyl Shkurgan and methodical recommendations of his studying in the general secondary education institution
Keywords: література; поезія; жанрові особливості; мотив; образ; символ; цвях; гуцульська говірка; методика вивчення