Лінгвістичні засоби вираження соціальної поведінки у німецькій публіцистиці - Черська, Жанна Борисівна (Південно-українська організація "Центр філологічних досліджень", 2020)
Мова як засіб вираження суспільних процесів у різні епохи розвитку слугувала задля збереження і передачі ментальних особливостей, формування яких відбувалося на основі моральних цінностей в суспільстві. На усталення цих моральних цінностей мали вагомий вплив як особистісні якості членів суспільства, так і глобальні суспільні процеси. Економічний розвиток та політична ситуація у Німеччині початку ХХ століття спричинили виникнення нових світоглядних характеристик у розумінні «АЛЬТРУЇЗМУ» та «ЕГОЇЗМУ», а також появу нових засобів вербалізації цих концептів як прояву соціальної поведінки членів суспільства
Keywords: лінгвістика; концепт; засоби вербалізації