Біомеханічне обґрунтування техніки виконання жиму штанги лежачи у пауерліфтингу - Верега, Сергій Володимирович (My University, 2023)
У роботі проаналізовано техніку жиму штанги лежачи і біомеханічні закономірності її визначення. Розкрито критерії визначення “мертвої зони” у жимі штанги лежачи й варіанти виконання фази підйому спортсменами високої кваліфікації та означено механізми подолання “мертвих зон” під час виконання жиму штанги лежачи спортсменами високої кваліфікації. Розроблено методичні рекомендації подолання "мертвих зон" у жимі штанги лежачи на основі біомеханіки руху.
Keywords: пауерліфтинг, спортивна техніка, біомеханіка руху