Формування національної свідомості молодших школярів в умовах воєнної доби. - Романюк, Світлана (Київ / НАПН України, 2024)
У статті обґрунтовано важливість формування національної свідомості в умовах сьогодення. Доведено, що сприятливим періодом у цьому процесі є молодший шкільний вік. Обґрунтовано доцільність реалізації системи формування національної свідомості молодших школярів, ефективність якої забезпечується оновленим змістом освіти та активними методами навчання
Матеріали ІХ Всеукр. наук.-практ. конф. з історії освіти з міжнар. участю. "Педагогічна біографіка про національно-патріотичне виховання дітей і молоді: ідеї, концепції, практики"
Keywords: національна свідомість, патріотизм, молодші школярі, виховання, зміст освіти.