Effective Communication in the Classroom: Skills for Teachers - Батринчук, Зоряна Романівна (Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University, 2025)
Навчально-методичний посібник пропонує добір матеріалу для студентів спеціальності 014 «Середня освіта» для глибинного розуміння процесів комунікації, стратегій і тактик у навчальному процесі (взаємодії з учнями, колегами, батьками). Подано практичні поради втілення виграшних комунікативних стратегій; особливості підготовки вчителів до публічних виступів; етикет взаємодії з колегами, батьками учнів. Практичні кейси дозволяють детально проаналізувати особливості можливих комунікативних ситуацій, проаналізувати власну систему взаємодії з учасниками освітнього процесу.
Посібник можна використовувати як додаткове джерело інформації для дисциплін «Риторика», «Методика викладання англійської мови в ЗЗСО», «Публічне мовлення». Він також буде корисний учителям та усім зацікавленим у процесах комунікації в навчальному середовищі.
Keywords: Сlassroom Communication; Pedagogy; Oratory