Особливості ідіостилю Ірен Роздобудько ( на матеріалі художніх творів «Ґудзик», «Ґудзик – 2. Десять років по тому») - Болотенюк, Світлана Степанівна (My University, 2021)
Магістерська робота присвячена аналізу особливостей ідіостилю Ірен Роздобудько. Магістерська робота складається зі вступу, чотирьох розділів з висновками до кожного з них, висновків, використаної літератури та джерел. У вступі окреслено актуальність, мету й завдання роботи, визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, описано структуру роботи. У першому розділі «Теоретичні засади вивчення ідіостилю письменниці» окреслено ключові поняття «стилістика», «ідіостиль», «ідіолект». У другому розділі «Оніми у художніх текстах «Ґудзик», «Ґудзик – 2» проаналізовано антропоніми, міфоніми, топоніми, хрематоніми та ергоніми. У третьому розділі «Апелятиви в художньому тексті «Ґудзик», «Ґудзик – 2»» представлено абстрактні іменники на позначення психічного стану, властивостей та якостей та на позначення часу, назви професій та стилістичнозабарвлену лексику. У четвертому розділі «Виражальні можливості мовних одиниць у ідіостилі Ірен Роздобудько» проаналізовано художні засоби, порівняльні звороти, фразеологізми, жаргонізми та неологізми. У висновках узагальнено результати дослідження онімів, апелятивів та виражальних можливостей мовних одиниць.
Keywords: Стилістика; Ідіостиль; Ідіолект; Онім; Апелятив