Гуцул. Т. В. Практикум з основ ГІС та геоінформаційного картографування: Навчальний посібник / Т. В. Гуцул, Я. П. Скрипник, С. В. Дутчак – Чернівці: ЧНУ, 2020. – 115 с. - Дутчак, Світлана Вікторівна; Гуцул, Тарас Володимирович; Скрипник, Ярослав Петрович (ЧНУ, 2020)
Навчальний посібник написаний згідно з освітньо-кваліфікаційними вимогами та програмами підготовки бака-лаврів за напрямами підготовки галузі знань «Геодезія, картографія та управління територіями». У посібнику наведені завдання до лабораторних робіт, їх теоретичне обґрунтування та рекомендації до їх виконання. Запропонований теоретичний матеріал і прикладний інструментарій спрямований на формування практичних навичок роботи з сучасними геоінформаційними системами і технологіями їх застосування в конкретних ситуаціях. Для студентів напрямів підготовки галузі знань «Геодезія, картографія та управління територіями» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».
Keywords: Основи ГІС, геоінформаційне картографування, растрові та векторні дані, бази даних просторової інформації