Оцінка ефективності застосування різних фізіотерапевтичних засобів для реабілітації хворих із тромбофлебітом вен нижніх кінцівок - (:unkn) unknown (Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, 2021)
На сучасному етапі одним з найбільш важких і небезпечних хірургічних захворювань є тромбофлебіт вен нижніх кінцівок. Метою роботи є вивчення ефективності та особливостей застосування різних засобів фізіотерапії у комплексному лікуванні хворих із тромбофлебітом вен нижніх кінцівок. Аналіз даних, отриманих в результаті використання різних фізичних факторів в комплексному лікуванні тромбофлебіту показав найбільшу ефективність при застосуванні внутрішньотканинного електрофорезу в поєднанні з низькочастотною магнітотерапією, що Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова Випуск 4K (132) 2021 Scientific journal National Pedagogical Dragomanov University Issue 4K (132) 2021 69 дозволило зменшити терміни стаціонарного лікування, поліпшити функціональні результати порівняно з використанням тільки медикаментозного лікування. Обґрунтовано перспективи подальших досліджень, які полягають у розробці нових та вдосконаленні існуючих методів внутрішньотканинного електрофорезу та магнітогальванотерапії в комплексному лікуванні та реабілітації хворих з тромбофлебітом вен нижніх кінцівок.
Keywords: тромбофлебіт, внутрішньотканинний електрофорез, магнітотерапія, вени нижніх кінцівок