Фондова біржа як інститут ринку цінних паперів. - Олексин, Артур Григорович (Науковий простір: актуальні питання, досягнення та інновації: збірник наукових праць з матеріалами IX Міжнародної науково-теоретичної конференції, м.Вінниця, 23 травня, 2025р. / Міжнародний центр наукових досліджень. — Вінниця: ТОВ«УКРЛОГОС Груп, 2025)
Фондова біржа є ключовим механізмом для залучення інвестицій, мобілізації капіталу та забезпечення прозорості у процесах купівлі-продажу цінних паперів. Особливо актуально це для країн з перехідною економікою, таких як Україна, де фондовий ринок перебуває на етапі формування і потребує вдосконалення для інтеграції у глобальні фінансові системи.В умовах війни та економічної нестабільності значення фондових бірж як механізму підтримки інвестиційного клімату і залучення фінансових ресурсів стає ще більш очевидним. Дослідження функцій і проблем фондових бірж може сприяти розробці стратегій для їх подальшого розвитку та адаптації до сучасних викликів.