Використання анімаційних засобів навчання в процесі вивчення у початкових класах природничої освітньої галузі - Дзіняк, Каріна (Чернівецький нац. ун-т. імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні й практичні аспекти використання анімаційних засобів навчання у процесі вивчення природничої освітньої галузі в початковій школі. Досліджено сутність і педагогічні можливості анімаційних засобів навчання, розкрито особливості сприймання навчальної інформації молодшими школярами через мультимедійні форми подання, визначено дидактичні підходи до їх використання у природничій освіті. Проаналізовано сучасний стан застосування анімацій у практиці початкової школи, визначено особливості використання анімаційних засобів навчання в процесі вивчення природничої освітньої галузі учням початкових класів, підкреслено їх значення для підвищення пізнавальної активності, розвитку уяви, мислення та інтересу молодших школярів до природничих знань.
Keywords: дидактичні технології; мультимедійний контент; природнича освітня галузь; молодші школярі; анімаційні засоби навчання