Семантика та функції фразеологізмів з онімним компонентом у національних варіантах англійської мови - Ковалюк, Юрій, Володимирович (ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ЮРІЯ ФЕДЬКОВИЧА, 2011)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук за спеціальністю 10.02.04 – германські мови. – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. – Чернівці, 2011. Дисертаційна робота присвячена комплексному аналізу семантичних і функціональних властивостей фразеологізмів з онімним компонентом у національних варіантах англійської мови. Особливу увагу звернено на варіантологічний аспект функціонування фразеологізмів з онімним компонентом у сучасній англійській мові та опис їх мовної семантики. Проведене дослідження як лексикографічного, так і текстового матеріалу продемонструвало, що фразеологізми розкривають зміст англомовних варіантно маркованих картини світу і виражають етнокультурну специфіку, яка різниться у британському, американському, австралійському та канадському варіантах.
Keywords: фразеологізм з онімним компонентом, семантика, внутрішня форма, концепт, фрейм, функція, варіант англійської мови, дистрибуція, фразеологічний контекст, авторська модифікація.