Особливості соціалізації учнів Нової української школи засобами театрального мистецтва - Бомпа, Флоріна-Лорідана Сорінівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дослідження присвячене вивченню особливостей соціалізації учнів Нової української школи. Розкрито теоретичні аспекти соціалізації молодших школярів, її сутність та значення для формування соціальних компетентностей у сучасному освітньому процесі. Визначено роль театрального мистецтва як засобу розвитку комунікації, емоційної стійкості, творчих здібностей і взаємодії учнів. Розкрито механізми впливу театральної діяльності на формування соціальних навичок молодших школярів. Досліджено рівень сформованості соціалізації школярів засобами театрального мистецтва. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови забезпечення соціалізації молодших школярів засобами театрального мистецтва: створення емоційно середовища, підтримка індивідуальних темпів розвитку учнів, забезпечення діалогічної взаємодії.
Keywords: соціалізація; театральне мистецтво; соціальні компетентності; педагогічні умови