Формування комунікативної культури молодших школярів засобами інтерактивних технологій - Шарабуряк, Марія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі висвітлено наукову дискусію щодо ключових понять дослідження: «культура», «комунікативна культура», «спілкування», «комунікативна культура молодших школярів». Розкрито зміст інтерактивних технологій навчання у контексті формування комунікативної культури учнів; схарактеризовано вікові особливості молодших школярі у процесі комунікативної діяльності; окреслено принципи інтерактивного навчання в освітньому процесі початкової школи. Визначено та теоретично обґрунтовано організаційно-педагогічні умови формування комунікативної культури молодших школярів засобами інтерактивних технологій: 1)готовність вчителя до застосування інтерактивних технологій під час навчання; 2) створення комунікативно сприятливого освітнього середовища; 3) організація комунікативної спрямованої ігрової діяльності учнів.
Keywords: культура; комунікація; спілкування; комунікативна культура; інтерактивні технології