Формування екологічної свідомості молодших школярів в умовах Нової української школи - Коропецька, Галина Іванівна (My University, 2024)
Дана дослідницька робота спрямована на вивчення та аналіз процесу формування екологічної свідомості учнів молодшого шкільного віку та його відповідність вимогам Нової української школи. У розділі 1 «Теоретичні основи формування екологічної свідомості в молодших школярів в умовах нової української школи» проаналізовано поняття «екологічна свідомість» в науковій літературі, досліджено імператив формування екологічної свідомості в освітній практиці сучасної початкової школи та описано специфіку формування екологічної свідомості у дітей молодшого шкільного віку. У розділі 2 «Особливості формування екологічної свідомості учнів в умовах Нової української школи» проводиться дослідження стану сформованості у молодших школярів екологічної свідомості. Описано технологію формування екологічної свідомості у молодших школярів та методичний супровід щодо цього процесу в умовах Нової української школи. Результати цього дослідження спрямовані на покращення методики формування екологічної свідомості у молодших школярів та сприяють зростанню рівня їхньої екологічної обізнаності та відповідальності щодо навколишнього середовища. Ця робота має важливе практичне значення для освітньої системи та сприяє розвитку екологічно свідомого покоління в Україні.
Keywords: екологічна свідомість, молодший шкільний вік, технологія формування екологічної свідомості, природнича освітня галузь