Моніторинг та модернізація змістового наповнення дисциплін фахової підготовки перекладачів англійської мови - Бочан, Петро (My University, 2024)
У статті наводяться результати комплексного аналізу змістового наповнення дисципліни «Основи професійної діяльності перекладача» як ядерного компонента у підготовці перекладачів англійської мови. На основі експериментального дослідження запропоновано класифікацію підтем у формі чотирьох блоків, об’єднаних системними мережевими зв’язками з усіма іншими основними та вибірковими компонентами освітньої програми. Серед них: освітній, фахово-технічний, лінгвокультурологічний та науково-дослідний блоки. Визначено тенденції розвитку та зміни специфіки викладання профільних дисциплін у ЗВО у процесі підготовки майбутніх фахівців перекладознавчих студій на матеріалі конкретної дисципліни. Результати дослідження сприятимуть огляду і подальшій переоцінці стратегій, методів, методик і технік, які використовуються у викладанні дисциплін за професійним спрямування для запропонованої категорії здобувачів вищої освіти.
Keywords: ахова підготовка, перекладачі англійської мови, здобувачі вищої освіти, системний блок підтем, тенденції зміни змісту освіти.