Теорія електронних станів та електрон-фононної взаємодії у структурних елементах квантових каскадних детекторів - Верешко, Євгенія Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дисертаційна робота присвячена побудові послідовної теорії електронних станів і електрон-фононної взаємодії у нанорозмірних структурних елементах квантових каскадних детекторів з метою виявлення основних властивостей та оптимізації їх функціональних характеристик. Основна увага зосереджена на дослідженні впливу обмежених та інтерфейсних фононів на енергетичний спектр електрона в окремому каскаді, а також вивченні властивостей електронних станів у багатокаскадних закритих і відкритих наноструктурах елементів квантових каскадних детекторів.
Теорія електронних станів та електрон-фононної взаємодії у структурних елементах квантових каскадних детекторів. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 104 – Фізика та астрономія
Keywords: теорія електронних станів; теорія електрон-фононної взаємодії; наноструктура; квантовий каскадний детектор; стаціонарні та квазістаціонарні стани