СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ У НЕСТАБІЛЬНИХ ЗОВНІШНІХ УМОВАХ - Бойда, Світлана (Видавничий дім «Гельветика», 2022)
Стаття присвячена аналізу змісту соціальних та психологічних аспектів управління персоналом з врахуванням специфіки ситуації в економіці України (епідемії COVID-19, необхідності пошуку методів роботи в період карантину та воєнного стану). Тематика є актуальною, оскільки нестабільність макросередовища змусила менеджерів змінити підходи до управління персоналом. У статті досліджуються особливості менеджменту персоналу в умовах діджиталізації. Автором виокремлено внутрішні сильні позиції (мотиваційні чинники) та внутрішні слабкі позиції (антимотиваційні) чинники персоналу, які можуть нейтралізувати або посилювати виклики зовнішнього середовища. Практичне значення статті полягає у тому, що на основі аналізу літературних джерел та узагальнення статистичних досліджень, запропоновано рекомендації щодо підвищення ефективності соціально-психологічних важелів управління персоналом.
SOCIAL AND PSYCHOLOGICAL ASPECTS OF PERSONNEL MANAGEMENT OR ENTERPRISES IN UNSTABLE EXTERNAL CONDITSONS
Keywords: управління персоналом; соціально-психологічні методи; зовнішнє середовище; діджиталізація; менеджмент; підприємства; мотивація