Геоекологічні проблеми територіальних громад Чернівецької області - Шведик, Євген Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі розглянуто особливості вивчення геоекологічних проблем Чернівецької області на локальному рівні. Піднімається проблема відсутності первинної статистичної моніторингової інформації щодо стану навколишнього середовища по громадах. Пропонується перед вивченням геоекологічних проблем громади, ознайомитися із аналогічними дослідженнями на регіональному рівні, адже особливість екологічних проблем у тому що у природі не існує адміністративних кордонів, і тому одні й ті ж проблемні моменти будуть спостерігатися по суміжних територіальних громадах.
Keywords: геоекологія; екологічні проблеми; територіальна громада; сталий розвиток