Inkubatory przedsiębiorczości - Zhebchuk, Roman; Piziak, Bartosz (Instytut Rozwoju Miast i Regionów, 2021)
Celem niniejszej publikacji jest dostarczenie władzom lokalnym w Polsce praktycznych sugestii dotyczących stosowanych rozwiązań służących rozwojowi gospodarczemu gmin. Tę szeroką paletę możliwości, z której mogą korzystać władze lokalne, nazywamy zbiorczo „instrumentami”.
Economic competitiveness of communes - concepts, instruments, practice