Облікова політика підприємства як складова системи стратегічного управління - Kuz, Vasyl (Буковинський державний фінансово-економічний університет, 2015)
У статті визначено місце системи бухгалтерського обліку в процесі прийняття управлінських рішень. Ідентифіковано значення облікової політики в системі управління підприємством. Розкрито зміст функцій бухгалтерського обліку та принципів його організації у виконанні управлінських завдань. Встановлено вплив елементів облікової політики на якісне формування інформаційного забезпечення системи стратегічного управління. Удосконалено методичні підходи до формування облікової політики підприємства у контексті підвищення її значення в системі стратегічного управління.
Keywords: бухгалтерський облік; елементи облікової політики; облікова політика; організація бухгалтерського обліку; система бухгалтерського обліку; система стратегічного управління; стратегічне управління