Туристичний потенціал України на міжнародному ринку. - Благун, Олена Ігорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Дана кваліфікаційна робота досліджує туристичний потенціал України в контексті міжнародного туристичного ринку. У роботі розглядаються теоретичні основи формування та просування туристичних ресурсів, з особливою увагою до ролі природних, культурних та історичних багатств, які визначають конкурентні переваги країни. На основі аналізу сучасних статистичних даних оцінюється туристично-рекреаційний потенціал України, виявляються сильні сторони та проблемні аспекти, які потребують удосконалення для підвищення привабливості для іноземних туристів. Окрім того, у дослідженні висвітлюються існуючі виклики та нові можливості для ефективного позиціонування України на світовій туристичній арені. Розглядається вплив глобалізаційних процесів і конкуренції на туристичну сферу, підкреслюється значення інноваційних маркетингових стратегій, зокрема застосування цифрових технологій.
Keywords: туристичний потенціал, міжнародний туризм, туристичний бренд, цифрові технології, маркетингові стратегії.