Українська мова за професійним спрямуванням : навч. посібник - Філіпчук, Марія; Попович, Наталія; Онуфрійчук, Ганна (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2021)
Пропонований посібник містить теоретичні відомості та практичні завдання, що покликані підвищити у майбутніх фахівців не філологічних спеціальностей здатність ефективно використовувати українську мову як державну в усній та письмовій формах для розв’язання комунікативних завдань у професійній сфері, вільно володіти фаховою термінологією та професійним дискурсом, сприймати, відтворювати, редагувати тексти наукового та офіційно-ділового стилів, виробити вміння укладати найпоширеніші документи, дотримуватись етики ділового спілкування, поповнити словниковий запас, поліпшити комунікативну культуру, оволодіти мовними та мовленнєвими компетенціями у професійному становленні. Для студентів спеціальностей «Інформатика», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека», «Математика», «Середня освіта (математика)», «Системний аналіз».
Ukrainian language for professional purposes: navchalnyy posibnyk
The proposed manual contains theoretical information and practical tasks designed to increase the ability of future specialists in non-philological specialties to effectively use the Ukrainian language as the state language in oral and written forms to solve communicative tasks in the professional sphere, to be fluent in professional terminology and professional discourse, to perceive, reproduce, edit texts of scientific and official-business styles, to develop the ability to compose the most common documents, adhere to business ethics, replenish vocabulary, culture to master language and speech competencies in professional development.
Keywords: Мова; культура мови та мовлення; спілкування; мовні норми; правопис; документ