Особливості формування медіаграмотності у закладах вищої освіти - Романюк, Світлана; Шевчук, Кристина (IREX, Центр Вільної преси, 2021)
Розглядається актуалізація факторів медіаграмотності і медіаосвіти у ЗВО в умовах зміни інформаційних парадигм, коли традиційна модель широкого поширення інформації за допомогою засобів масової інформації трансформується під впливом соціальних медіа, змінюючи когнітивні механізми сприйняття студентами навколишньої дійсності, принципи і механізми формування картини світу сучасної людини. Увага акцентується на особливостях формування медіаграмотності у ЗВО.
Keywords: медіаграмотність; медіапедагогіка; медіаосвіта; інформаційна парадигма; ЗМІ; інформація; соціальні медіа; media literacy; media education; media pedagogics; information paradigm; mass media; information; social media