Психологічні особливості сексуальності жінок періоду ранньої дорослості - Кокош, Філіпп Ілліч (My University, 2023)
У роботі проаналізовано сутність поняття «сексуальність». Окреслено наукові підходи і напрями, в яких його досліджують. Розкрито особливості формування зрілої сексуальності у контексті психоаналізу З. Фрейда, сучасного психоаналізу П. Куттера, теорії стосунків, тілесно-орієнтованої традиції, контексті любові. Розглянуто особливості психосексуального розвитку жінки. Визначено релевантний психодіагностичний інструментарій для вивчення означеного феномена. Досліджено складники кохання, зокрема «близькість», «пристрасть», «відданість»; особливості сексуальних фантазій; типи сексуальних сценаріїв. Описано кореляційні зв’язки між особистісними характеристиками та складниками сексуальності. The work analyzes the essence of the concept of "sexuality". Scientific approaches and directions in which it is researched are outlined. The peculiarities of the formation of mature sexuality in the context of Z. Freud's psychoanalysis, P. Kutter's modern psychoanalysis, relationship theory, body-oriented tradition, and the context 3 of love are revealed. Peculiarities of psychosexual development of a woman are considered. The relevant psychodiagnostic toolkit for the study of this phenomenon has been determined. The components of love, including "closeness", "passion", "devotion" have been studied; features of sexual fantasies; types of sexual scenarios. Correlations between personal characteristics and components of sexuality are described