Недоведена вина є доведеною невинуватістю» або ж принцип презумпції правомірності дій, вимог та рішень особи в адміністративній та податковій процедурах. - Vdovichen, Vitalii (Харків : Асоціація фінансового права України, 2024)
Практичне значення принципу презумпції правомірності рішень, дій та вимог особи як в адміністративній процедурі, так і в податковій процедурі полягає у наступному: за його допомогою адміністративний орган досягає адекватного застосування матеріальних норм права; цей принцип у сукупності з іншими (такими як офіційність, ефективність, пропорційність, обґрунтованість, добросовісність і розсудливість, відкритість…) забезпечує мінімальні уніфіковані стандарти щодо забезпечення реалізації та захисту прав і законних інтересів учасників як в адміністративній процедурі, так і в податковій процедурі; цей принцип у сукупності з іншими (такими як офіційність, ефективність, пропорційність, обґрунтованість, добросовісність і розсудливість, відкритість…) забезпечує тлумачення окремих алгоритмів та правил процедури; виступає орієнтиром для оцінки законності прийнятих адміністративних актів, процедурних рішень та вчинюваних процедурних дій.