ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ IT-ПРОЕКТІВ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ МЕНЕДЖМЕНТІ ТА МЕТОДИ ЇЇ ОЦІНКИ - Підгірна, Валентина Никифорівна; Паламарюк, Марія Юріївна; Бурка, Володимир Йосипович (Видавнича група «Наукові перспективи», 2023)
У статті досліджено, етапи впровадження інформаційних проектів. У роботі використовувалися теоретичні методи дослідження. До них належать: науковий аналіз джерел з даного питання, що дозволив сформулювати вихідні положення дослідження; аналіз результатів; моніторинг. Розглянуто методи оцінки економічної ефективності використання IT-проектів при вдосконаленні діяльності субєктів господарювання, заснована на показниках і критеріях відбору проєктів у зв’язку з інноваціями. Адже упровадження інформаційних технологій на підприємствах об’єктивно викликає трансформаційні зрушення в діяльності. В результаті було встановлено зручність використання різних методів реалізації проєктів в українських ІТ-компаніях. Визначено переваги цифрової трансформації та надані рекомендації щодо її удосконалення. Перспективами подальших досліджень є емпіричне дослідження ефективності управління ІТ-проєктами
ECONOMIC EFFICIENCY OF IT PROJECTS IN INFORMATION MANAGEMENT AND METHODS OF ITS ASSESSMENT
Кафедра економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: методи оцінки; ІТ-проекти; інформаційна економіка; економічна ефективність; новітні технології