Управління регіональним розвитком туризму - Дутчак, Світлана Вікторівна (Друкарня видавництва "Рута" Чернівецького національного університету. 58012. Чернівці, вул. Коцюбинського, 2, 2011)
У навчальному посібнику розглянуто основні підходи до понять: «регіон», «регіоналізація», «розвиток регіону», «регіональна політика» та «регіональна економіка». Розкривається структура територіальної організації туризму, зміст поняття процесу управління туризмом як системою певних відносин між суб’єктом та об’єктом управління. Туризм висвітлюється як туристсько-рекреаційна діяльність із позиції виробника турпродукту та споживача. Подається авторський підхід до класифікації туризму та аналізується зміст ресурсного забезпечення кожного із сегментів туристсько-рекреаційної діяльності. Конструктивно-географічний підхід до питань розвитку туризму в регіоні відображений через поняття туристсько-рекреаційного ландшафту – як класу антропогенних ландшафтів що формуються в наслідок даного виду господарської діяльності. Для студентів вищих навчальних закладів спеціальності туризм та менеджмент туризму, а також викладачів вузів та фахівців у сфері туризму.
Management of regional tourism development
Keywords: регіон, регіональна економіка, регіональний розвиток туризму, сегменти туристсько-рекреаційної діяльності, туристсько-рекреаційні ресурси, ієрархія управління туризмом